Zahar cu aroma de portocala

Postat de cocuta2607 in Cu de toate pe 10 Sep 2014, 15:49

 

Magazinele cu produse gourmet ne ofera o gama foarte variata de produse necesare obtinerii unor arome speciale ale preparatelor noastre. Dezavantajul este ca au preturi destul de mari. Dar, anumite produse se pot prepara foarte simplu si acasa, cum ar fi zaharul cu aroma de portocala.

 

Cum procedam?

 

 

 

 Decojim portocala, avand grija sa nu ajungem la partea alba. Cojile obtinute se usuca in cuptor la temperatura mica (sub 100 ºC ) pana cand sunt foarte bine uscate (se sfarama in mana). Se pot usca si in mod traditional, la soare, dar procedeul va dura cateva zile.

 

Amestecam 5 grame de coaja de portocala cu 70 de grame de zahar, dupa care macinam amestecul cu o rasnita (manuala sau nu). Aromele se vor amestaca in timpul macinarii, iar zaharul va capata o culoare usor portocalie. In functie de cum reglam rasnita, obtinem un zahar foarte fin sau un zahar cu granule mai mari.

 

La fel se poate proceda si cu lamaile, boabele de rodie sau, de ce nu, cu petelele de flori (trandafiri, violete, lavanda).

 

Pe langa portocala, eu am incercat cu ananas (natural, taiat cuburi si uscat la microunde) si este inimaginabil de bun.

 

Pe langa deserturi, eu folosesc zaharul cu aroma de portocala in cafea.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]