Postat de Ina in Condimente pe 8 Iul 2011 | 14509 vizualizari
Am tot cautat o categorie sa pun postarea asta, dar n-am stiut unde si-am ajuns aici Abia acum imi dau seama ca mergea in "conserve"
ca articol, e bine aici
asa fac si eu cu cele ,ce le pun la congelator..le spal cu apa rece,le zbat bine de toata apa si le toc,apoi la pungute...bravo!!
Asa procedez si eu dar am o intrebare pentru tine. Spui ca la marar tai doar frunzele si tulpina o lasi pentru seminte. Dar daca face seminte continua sa mai faca si frunze? Eu stiu ca atunci cind o planta face seminte se opreste din crescut si nu mai face nici flori( in general). Eu intotdeauna am rupt floarea de la marar tocmai ca sa nu faca seminte si sa pot avea frunze incontinuu toata vara.
Sandie, la momentul asta nu prea mai are frunze, deja a inflorit, dar am avut grija sa adun frunzele, sa nu se usuce si ele.
Doar mararul plantat mai tarziu mai are frunze , ca il punem in 2-3 transe
Multumesc pentru raspuns Ina, n-am stiut ca se poate planta in mai multe etape, omul cit traieste invata. Din pacate aici nu prea gasesc seminte de marar, dar am sa string pentru la anul si am sa incerc sa le seman in etape.
Si eu mi-am pus verdeturile pentru iarna
Ina
Si eu mararul il pun tot in mai multe transee, (ultima data am pus la inceputul lui iunie un rand) ca sa ma pot bucura de el verde toata vara La fel le pun si eu, la congelator, doar ca nu le pun tocate....le fac un fel de sul, le invelesc cu folie alimentara, si iarna cand am nevoie de ele tai din sul exact cat imi trebuie A, si de la leustean si in special de la telina eu opresc tijele, pe care le pun separat in alte pungute, tot la congelator. Noua ne plac pt ca sunt aromate, si daca le adaugi in mancare la final, sunt si crocante
Si eu pun la congelator ,dar in tavitele ptr.cuburi de gheata.Asa le am portionate gata ptr. iarna.