Ulei de floarea soarelui:
Procesat la rece are gust fructose, si o aroma discrete de nuca. Se foloseste in salate. Uleiul rafinat are un gust neutru si se foloseste la prajit.
Ulei de masline:
Variantele cu gust bland se folosesc la salata si maioneza, iar cele cu gust puternic sunt ideale pentru sosuri de peste, pentru marinarea carnii si pestelui, se foloseste si la prajit.
Ulei cu ardei:
Este ulei de masline sau floarea soarelui aromatizat cu ardei iute. Se foloseste la preparata mexicane sau marinate de peste.
Ulei de nuci:
Este destinat delicateselor, partener ideal pentru orice legume.
Ulei de scaiete:
Este ultimul racnet in materie de dieta, contine cea mai mare cantitate de acizi grasi nesaturati sanatosi. Presat la rece, are un gust puternic, dar cand este rafinat devine neutru. Nu se incinge, deci nu se foloseste la prajit.
Ulei de rapita:
Noile procedee de fabricatie au inlaturat gustul amar de altadata, acum poate fi folosit pentru preparate calde si reci.
Sursa: Textul este dintr-o revista, imaginile de pe internet