Sucul de sfeclă, morcov si nuci este unul din cele mai eficiente elixiruri,recomandat in zilele noastre de tot mai mulți nutriționiști si specialisti din intreaga lume. Acționează ca un adevarat panacea asupra sângelui și ficatului, întărește imunitatea, curăță organismul de toxine, combate cancerul si mai mult decat orice ajută la regenerarea ficatului. Toți cei bolnavi de cancer ar trebui să bea zilnic suc de sfeclă, cu morcov, măr, țelină sau lămâie, sau simplu.
Reteta elixirului pentru regenerarea ficatului
Ingrediente:
- 1 sfeclă roșie
- 3-4 morcovi de marime medie
- 2 fructe de kiwi
- 1 ceașcă cu miez de nucă
Prepararea bauturii
Ingredientele enumerate mai sus ajung pentru o doză zilnică de suc. Pentru prepararea elixirului, aveți nevoie de un storcător (preferabil manual fiindca este mai eficient), robot sau blender. Sfecla, fructele de kiwi și morcovul se curăță de coajă,se taie cubulețe mici și se pun în aparat. Sucul obținut se bea intr-o singura repriza, dimineața pe stomacul gol, sau pe parcursul unei ore,in intervalul dintre mese. Persoanele care tin cure de slabire pot înlocui una din mesele zilei cu acest elixir magnific. Preparați acest suc proaspăt în fiecare zi.
Cura de regenerare a ficatului durează 6 săptămâni, și se poate face de 3 ori pe an.
Indicațiile terapeutice
Acesta bautura este recomandata următoarelorpersoane:
- Persoanelor care fumează sau consumă alcool zilnic
- Persoanelor bolnave de cancer
– Persoanelor cu imunitatea scăzută
– Persoanelor supraponderale
– Persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau biliare
– Persoanelor care iau antibiotice
– Femeilor care iau anticoncepționale
– Bolnavilor cronic, care urmează un tratament medicamentos de lungă durată
– Persoanelor care suferă de insomnie
– Persoanelor care sunt afectate de oboseală cronică sau suprasolicitare fizicăși intelectuală.
Sucul de sfeclă roșie este o sursă bogată de fitonutrienți precum betaina, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, cuplate cu un efect stimulator asupra mai multor procese detoxifiante de la nivelul ficatului. Betainaajută la regenerarea celulelor ficatului, și la curățarea depozitelor de grăsime cauzate de consumul de alcool.
Sucul de morcovi este un puternic alcalinizant, plin de vitamine și minerale, cu proprietati detoxifiante ajutănd la eliminarea deșeurilortoxice acumulate în ficat. Conține foarte multe vitamine și minerale care ajută inclusiv la curățarea sângelui de substanțe contaminante, la curățarea pielii și la îmbunătățirea vederii: Vitamina C, Vitamina K, Vitamine B, calciu și magneziu.
Kiwi este unul din cele mai bune surse de Vitamina C și E, importante pentru ficat. Consumat sub formă de suc, kiwi și substanțele sale nutritive sunt raid absorbite de corp. Consumul de kiwi previne de asemenea ficatul gras, cancerul și alergiile.
Nucile curăță ficatul și hrănesc creierul. Sunt o sursă fabuloasă de proteine, antioxidanți, acizi grași Omega-3, minerale și vitamine.
Proteinele sunt esențiale pentru persoanele care au ficatul afectat, întrucât eleajută la formarea de noi celule, repararea țesuturilor și buna funcționare a sistemului imunitar. Antioxidanții sunt și ei importanți pentru sănătate ficatului, deoarece ajută la neutralizarea radicalilor liberi, care pot afecta celuele hepatice.