(P) Produsele Inedit

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 22 Dec 2014, 00:00

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Soia este o vegetala leguminoasa, fiind una dintre cele mai hranitoare plante alaturi de grau, porumb si orez. Isi are originile in China si Japonia, unde a fost consumata cu mai bine de 3000 de ani in urma.

In momentul de fata, soia se cultiva in toate zonele globului, fiind intens folosita datorita compozitiei sale remarcabile.

Soia contine 40% proteine, 20% lipide, 35-40% carbohidrati, fibre, minerale si vitamine. Concentratia mare de proteine, mai mare chiar decat a produselor de natura animala, o face un inlocuitor perfect pentru cei care nu le tolereaza, de vegetarieni sau de cei care tin post. Cu atat mai mult cu cat proteinele din soia contin toti aminoacizii esentiali organismului uman, fiind singurul aliment de origine vegetala care poate avea un astfel de aport. Deoarece aminoacizii esentiali nu pot fi sintetizati de catre organism (aportul lor exogen este esential si provine in mare parte din produsele de origine animala: lapte, carne, oua), soia, prin proteinele sale poate inlocui aceste produse. De exemplu, FDA (Food and Drug Administration) sustine ca un consum zilnic de 25 g de proteina din soia, alaturi de o alimentatie saraca in grasimi saturate si colesterol, reduce riscul afectiunilor cardiovasculare.

Inedit este singurul producator de pe piata romaneasca de produse pe baza de soia care proceseaza direct boabele in mod traditional, obtinand cea mai variata gama de produse premium, gata preparate, pe baza de soia. Inedit este specializat in fabricarea alimentelor vegetale pe baza de soia nemodificata genetic (non-MG), avand o experienta de peste 16 ani in acest domeniu. Produsele Inedit sunt preparate din materii prime si ingrediente atent selectionate, fiecare produs avand un gust deosebit, datorita retetelor speciale de preparare ce combina soia cu alte ingrediente si condimente naturale.

Cele 20 de procente de lipide din soia sunt reprezentate in principal de grasimi polinesaturate, benefice organismului, iar nivelul colesterolului este zero. Astfel grasimile polinesaturate, impreuna cu acizii grasi esentiali, au multiple efecte benefice asupra sanatatii cardiovasculare, dar si asupra metabolismului lipidic, scazand colesterolul plasmatic, LDL-colesterolul (“colesterolul rau”) si nivelul postprandial al trigliceridelor. Prin compozitia sa, soia asigura o alimentatie echilibrata, avand toate principiile nutritive de care organismul are nevoie. Totodata, este energizanta, avand un efect regenerator pentru celule.
In gama Inedit intalnim o varietate de produse, de la soia texturat, crenvursti, parizer, crochete, maioneza, pate, pana la tofu, lapte de soia si sos de soia. Pe langa elementul esential pe care acestea il au in comun, si anume “soia”, ele mai au in comun si procesul de fabricatie, care se bazeaza pe prelucrarea corecta si de calitate a bobului de soia si combinarea lui cu alte ingrediente si condimente atent selectionate. Astfel, boabele de soia se hidrateaza timp de 10 ore si apoi, prin presarea lor, se obtine laptele de soia. Prin procesul de fierbere sub presiune si mixare se obtine pateul din soia. Laptele de soia este folosit ca materie prima pentru obtinerea branzei vegetale, tofu, si a maionezei. Gustul produselor este imbogatit prin folosirea condimentelor, excluzand utilizarea aromelor sau a potentiatorilor de gust.

Sosul de maioneza vegetala din gama Inedit este o alternativa vegetariana demna de considerat pentru maioneza clasica, care are un continut bogat in grasimi, facand astfel discutabila prezenta acesteia in alimentatia cotidiana. Acesta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia, in proportie de 56%, conform cu informatiile nutritionale descrise pe eticheta produsului. Se foloseste preponderent pentru asezonarea salatelor si este suficienta o cantitate foarte mica, de aproximativ o lingura de sos de maioneza vegetala, pentru a imbogati gustul unei salate. O lingurita de maioneza de soia, de 25 g, are doar 86 kcal si 8.65 g grasime si, in combinatie cu o portie de legume crude, nu va depasi 200 kcal.
Tofu este un produs vegetal ce are ca ingredient activ soia si este o alternativa gustoasa pentru produsele proteice, mai ales pentru branzeturi. Tofu de la Inedit se gaseste in mai multe sortimente - in saramura, afumat, simplu sau cu marar, chimen sau ardei. Conform informatiilor nutritionale descrise pe ambalaj, oricare dintre sortimentele de tofu de la Inedit furnizeaza un aport de aproximativ 145 kcal la fiecare 100 de grame de produs consumat. Avand un aport caloric redus, poate fi servit simplu, gatit sau in combinatii delicioase in salate, la orice masa din zi, chiar si la gustari.

Produsele vegetale texturate din soia marca Inedit se gasesc in mai multe variante: cuburi, granule, felii si noodles, putand fi utilizate pentru prepararea multor meniuri atat simple, cat si sofisticate, avand ca numitor comun timpul de pregatire si gradul de complexitate redus. Produsele vegetale texturate din soia de la Inedit pot fi incluse intr-o dieta echilibrata la oricare dintre mesele principale, formand meniuri cu o valoare calorica incepand de la 300 kcal, incadrandu-se in cele 400-600 kcal recomandate pentru masa de pranz sau cina. Meniurile echilibrate care au la baza produsele texturate din soia de la Inedit au un aport echilibrat de principii alimentare si pot fi integrate in orice tip de regim alimentar, indiferent de varsta.

Pateul vegetal Inedit este disponibil in 3 variante: ciuperci, masline sau picant, oferind astfel variatii de gust ce-l fac mereu surprinzator. In plus, aportul energetic furnizat de 100 g de pate vegetal Inedit este de aproximativ 200 kcal, putand fi consumat fara restrictie, nefiind un aliment hipercaloric. Produsul nu contine conservanti, coloranti sau potentiatori de gust, fapt ce il recomanda cu incredere oricarei categorii de varsta. Mai mult chiar, aduce un plus de siguranta prin modalitatea de sterilizare, o metoda traditionala de conservare ce presupune expunerea produselor la temperaturi ridicate prin fierbere, ulterior, produsul fiind ambalat in cutie cu folie de aluminiu.

Bautura din soia de la Inedit nu contine coloranti sau conservanti, iar sortimentul simplu nu contine zahar. Avand un continut scazut de carbohidrati, 1.7 g la fiecare 100 ml de produs, bautura din soia de la Inedit poate fi consumata cu succes, inclusiv in regimul de slabire. Bautura din soia de la Inedit poate fi consumata ca atare sau folosita ca ingredient ori supliment pentru diferite preparate (deserturi, gustari, shake-uri etc.). Bautura de soia este disponibila in 4 variante: simpla, cu aroma de capsuni, cu aroma de vanilie sau cu aroma de miere si cereale, creand astfel o diversitate de gusturi si adresandu-se oricarei grupe de consumatori.

 Este esential ca in momentul procurarii unui produs pe baza de soia, cumparatorul sa acorde importanta cuvenita produsului in sine, dar si modului de preparare. Produsele din soia de la Inedit sunt reprezentate de selectia atenta a materiilor prime si procesarea acestora prin metode traditionale. Un alt aspect caruia cumparatorul ar trebui sa-i dea atentie este eticheta produsului, pentru a putea compara concentratiile de soia din produse din aceeasi categorie. In cazul produselor Inedit, acestea folosesc in intregime boabele de soia.

Fie ca este vorba despre pateu, crochete, crenvursti sau bautura, produsele Inedit pastreaza o compozitie mult asemanatoare boabelor de soia, asigurand o alimentatie echilibrata si variata. Oricare produs poate fi folosit atat ca masa principala, cat si ca o gustare, asigurand un aport nutritional optim, dar si un necesar energetic corespunzator.

Referinte:
1. Nutritional and Health Benefits of Soy Proteins - Mendel Friedman * and David L. BrandonWestern Regional Research Center, Agricultural Research Service, U.S. Department of Agriculture
2. Ghid pentru Alimentatie Sanatoasa – Societatea Romana de Nutritie
3. A Large-Scale Chemical Screen for Regulators of the Arginase 1 Promoter Identifies the Soy Isoflavone Daidzeinas a Clinically Approved Small Molecule That Can Promote Neuronal Protection or Regeneration via a cAMP-Independent Pathway - Thong C. Ma, Aline Campana, Philipp S. Lange, Hsin-Hwa Lee, Kasturi Banerjee, J. Barney Bryson, Lata Mahishi, Shabnam Alam, Roman J. Giger, Stephen Barnes, Sidney M. Morris Jr., Dianna E. Willis, Jeffrey L. Twiss, Marie T. Filbin and Rajiv R. Ratan - The Journal of Neuroscience, 13 January 2010
4. Henkel, John (May–June 2000). "Soy:Health Claims for Soy Protein, Question About Other Components". FDA Consumer (Food and Drug Administration)
5. Derbyshire, E.; Wright, D. J.; Boulter, D. (1976). "Legumin and Vicilin, Storage Proteins of Legume Seeds". Phytochemistry (Elsevier Science Ltd.)
6. Danielsson, C. E. (1949). "Seed Globulins of the Gramineae and Leguminosae". The Biochemical Journal (Portland Press Ltd)
7. Wolf, W. J. "Legumes: Seed Composition and Structure, Processing Into Protein Products and Protein Properties" (PDF). United States Department of Agriculture. pp. 291–314. Retrieved February 17, 2012
8. "Nutrient data laboratory". United States Department of Agriculture. Retrieved January 2012
9. Hoogenkamp, Henk W. (2005). Soy Protein and Formulated Meat Products. Wallingford, Oxon, UK: CABI Publishing. p. 14. ISBN 0-85199-864-X. Retrieved February 18, 2012
10. Circle, Sidney Joseph; Smith, Allan H. (1972). Soybeans: Chemistry and Technology. Westport, CT: Avi Publishing
11. "How do Front & Back Package Labels Influence Beliefs About Health Claims?". Cornell University Food and Brand Lab. Retrieved February 19, 2012
12. Zhan, Siyan; Ho, Suzanne C. (December 2005). "Meta-Analysis of the Effects of Soy Protein Containing Isoflavones on the Lipid Profile". American Journal of Clinical Nutrition (American Society for Nutrition)
13. Harland, J. I.; Haffner, T. A. (September 2008). "Systematic Review, Meta-analysis and Regression of Randomised Controlled Trials Reporting an Association Between an Intake of Circa 25 g Soya Protein Per Day and Blood Cholesterol". Atherosclerosis (European Atherosclerosis Society)
14. Reynolds, K.; Chin, A.; Lees, K. A.; Nguyen, A.; Bujnowski, D.; He, J. (September 2006). "A Meta-analysis of the Effect of Soy Protein Supplementation on Serum Lipids". The American Journal of Cardiology (American College of Cardiology.)
15. Nutritional benefits of soy protein and soy fiber - Slavin J - Department of Food Science and Nutrition, University of Minnesota, Journal of the American Dietetic Association

Comentarii (5)

26.11.2014, 18:10

e bine de stiut1

26.11.2014, 18:45

27.11.2014, 12:40

dau like, numai pt ca sotul meu nu mananca in materie de pate decat pe asta Inedit. le-a testat pe toate, carcotas cum este. eu nu. asa ca, sunt pe bune misto

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]