Oua

Postat de Bucataras in Alimente pe 14 Oct 2009, 09:15

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Expertul nutritionist Natalie Sevona a vorbit pentru Good Food despre oua ...

De ce sint bune ouale?

Cu toate ca ouale contin colesterol, ele constitue si o sursa bogata de proteine, vitamine, minerale si grasimi nesaturate.

Galbenusul contine colina, substanta care previne blocarea vaselor de singe din cauza colesterolului, aceeasi substanta este si in compozitia membranei celulare si a unei importante molecule a creierului.

Cite oua poti minca intr-o saptamina?

Nu exista o limita oficiala, insa consumul unui ou pe zi ar trebui sa fie suficient.  Un ou fiert sau gatit "ochi in apa" este foarte bun. De evitat sint ouale prajite in unt sau ulei, care influenteaza cresterea colesterolului.

Complex de vitamine

Ouale contin nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele A, D, B12 (necesara sistemului nervos bsi producerii de celule rosii), fier si seleniu (previne bolile cardiovasculare)


Cooking Tips & Techniques:
How To Separate An Egg

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]