Faina, pe alese!

Postat de Alexandra Burz in Cu de toate pe 22 Feb 2014, 22:59

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Daca pe vremea bunicilor nostri faina era cea de malai sau cea alba, de grau, proaspat macinata la moara, in prezent, pe piata exista o multime de sortimente. Tu ce faina preferi?

  1. Faina integrala de grau - comparativ cu faina alba, aceasta contine mai multe vitamine si minearale, dar si mai multe fibre, care asigura o digestie mai buna. Poate inlocui cu succes faina albain prepararea diferitelor produse de panificatie si patiserie.
  2. Faina de secara - este bogata in magneziu, mineral foarte important pentru organism. Ca atare, nutritionistii o recomanda pentru prepararea produselor de panificatie.
  3. Faina de migdale - obtinuta prin macinarea samburilor de migdale, aceasta contine proteine, minerale si fibre. Se foloseste din ce in ce mai des in prepararea prajiturilor.
  4. Faina de soia - se obtine prin macinarea boabelor de soia, care contin vitaminele A, B2, B5, B6, C, D, E si minerale. Se foloseste in combinatie cu faina de grau.
  5. Faina de orez - este indicata in special celor cu intoleranta de gluten. Este o faina foarte des intalnita pentru paste fainoase. Se poate folosi si in unele retete de prajituri.
  6. Faina de hrisca - are un continut ridicat de proteine si minerale. Faina de hrisca este aromata si da gust foarte bun painii, biscuitiilor, prajiturilor si pastelor fainoase.

Preluat Libertatea Retete!

Comentarii (1)

02.03.2014, 02:01

Ma dau in vant dupa painea de secara . Imi pare foarte dulce

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]