Cum confiezi coaja de lămâie

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:42

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza
Cum confiezi coaja de lămâie

Alege mai selectiv lămâile şi le poţi folosi cu totul, fără să mai arunci ceva. Urmează paşii de mai jos şi vezi ce poţi face cu cojile :

·           Înainte de a te apuca, asigură-te că lămâia pe care vrei să foloseşti este necerată. Spală lămâia şi decojeşte-o cu ajutorul unui decojitor de legume, astfel încât să obţii fâşii lungi şi late de coajă. Încearcă să eviţi partea albă a lămâii, pentru că este amară.

 

·          Taie coaja în fâşii subţiri, opăreşte-le, apoi scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece.

·          Fierbe coaja de la un fruct într-o treime de ceaşcă de apă, împreună cu 1 lingură oţet de mere şi ¼ ceaşcă de zahăr tos, până se înmoaie.

·          Lasă la răcit, apoi toarnă siropul cu fâşiile de lămâie într-un borcan. Scurge coaja de lămâie înainte de a o folosi.

sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:03

Bune idei mai ai, mă mir că unele le descopăr aşa târziu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]