Cea mai buna metoda prin care verifici prospetimea oualor de Pasti, inainte de vopsire

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 26 Apr 2016, 10:58

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

In aceasta perioada toata lumea cumpara multe oua, atat pentru vopsirea lor, cat si pentru prepararea a diferite bunatati pentru masa de Pasti.

De aceea, este foarte important sa va asigurati ca ouale pe care le-ati cumparat sunt cat mai proaspete, inainte de a le colora.

Exista testul prin care ouale sunt agitate pentru a vedea daca continutul se misca sau nu. Insa, acesta nu este un test prea exact si eficient. 

Cea mai buna metoda prin care puteti afla cu exactitate vechimea unui ou si daca mai este bun de consumat, este cea a scufundarii oualor intr-un vas cu apa. 

Se ia un vas transparent si se umple cu apa. Ouale se scufunda in acest vas si se observa daca:

- Oul sta orizontal pe fundul vasului - oul este proaspat, ouat de cel mult 4 zile;

- Oul se scufunda si sta putin ridicat - oul este vechi de aproximativ o saptamana;

- Oul se scufunda, dar in pozitie verticala - oul este mai vechi de 2 saptamani;

- Oul se ridica la suprafata apei - oul este stricat, are o vechime de aproape o luna;  

Ouale care stau in pozitie verticala si care se reidica la suprafata apei nu sunt bune de consumat, deoarece umezeala din interior s-a evaporat si a fost inlocuita cu aer, ceea ce inseamna ca interiorul oului a inceput sa se altereze si sa gazduiasca culturi de bacterii precum cele de Salmonella.

Surse articol:blog.pactcoffee.compentrusuflet.com
S
ursa foto: kenkuscher.com

Comentarii (3)

26.04.2016, 13:27

26.04.2016, 15:03

bine de stiut , multumim !!!

VI

VI
27.04.2016, 20:12

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]