Cateva sfaturi din caiet...

Postat de ChefMarius in Tipsuri pe 9 Oct 2014, 21:56

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Am un caiet care nu este complet, in care am scris aproape toate sfaturile pe care le-am auzit, sper sa va fie de ajutor.

Capsunile trebuie spalate cu doar jumatate de ora inainte de masa, altfel isi pierd aroma.

Din coaja de pepene verde se poate face dulceata.

Incercati sa puneti in compotul de pere putina scortisoara, devine mai gustos.

Coaja fructelor contine mai multe saruri minerale decat fructrele. (La fel procedez si cu unele legume, de exemplu coada de la dovlecel o dau pe razatoare, ca aspect poate ca nu e placut, dar cand gatesc pentru mine acasa asa procedez.)

Daca doriti sa gatiti pentru un tip de regim fara sare, puteti folosi cu succes mararul, iar semintele de marar pot inlocui chimenul.

Galustele de gris vor fi mai pufoase si mai mari daca se pun in compozitia lor si un varf de cutit de praf de copt.

Vinetele se coc la foc puternic, la foc mic devin amare.

Pentru cei cu boli de ficat, carora doctorul le-a recomandat dieta fara orice fel de grasimi, se poate gati cu ulei de parafina comestibil, nu are gust sau miros si leaga bine sosurile. (uleiul de palmier contine grasimi)

Soteurile li se adauga grasime cruda (ulei neprajit) doar inainte de a fi servite la masa.(mai sanatos pentru organism)

 Stiti ce fac unele lanturi de magazine pentru ca mezelurile, in special salamurile sa nu se mai inegreasca dupa taiere? Le ung cu unt pe sectiunea taiata.

Sper ca v-au fost de folos sfaturile mele, ma intorc la treaba acum, mult succes in bucatarie!

 

 

 

Comentarii (7)

12.10.2014, 20:35

22.11.2014, 00:49

VI

VI
14.04.2015, 17:53

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]