Bucatarasul cel dibaci

Postat de Bucataras in Restaurante pe 2 Apr 2011, 20:48

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Astazi (2 aprilie) la prinz am trecut pragul restaurantului "Bucatarasul cel dibaci". Seminarul culinar tinut de ei saptamina aceasta m-a facut curios.

Si, iata-ne pe toti 5 (eu, Iri, bunica, Maty - 7 ani si Ioana - 12 ani) intimpinati de zimbetul gazdelor. "Doriti o masa la fumatori?". "Pai, doar copiii fumeaza ...", am glumit.

Locul este curat si relaxant. Pe periti sint desene florale, iar tablourile au culori vesele. Cum intri in restaurant in fata este barul, in dreapta bucataria si un salon, iar in stinga doua saloane.

Deoarece foamea devenise neastimparata, am purces s-o potolim. Prima comanda, ciorbitele:

1. Ciorba de burta: 9 lei cu smintina si ardei iute

Mi-a placut. Gustoasa, echilibrata, i-am mai adaugat doar un strop de otet. Cu putina smintina in plus si ardeiul iute murat iti merge la suflet

2. Ciorba de pui a la grec: 7 lei cu smintina si ardei iute

A mincat Ioana. "Excelenta", a fost concluzia si n-a ramas nimic in farfurie ... 

3. Supa de pui cu taitei: 7 lei

A mincat Matei. Cam pronuntat gustul de delikat sau vegeta dupa parerea mea ....

Meniul se bazeaza pe feluri de mincare romanesti. Astfel ca felul doi a constat in:

Ostropel de pui cu mamaliguta (alegerea Irinei): 10 lei

Foarte bun! Portia nu este mare, insa suficienta, iar pretul de doar 10 lei foarte bun! Am gustat si eu si pot confirma impresia Irinei: "foarte bun"

Tigaia bucatarasului dibaci 25 lei + salata de muraturi asortate 5 lei (alegerea mea) si mamaliguta

Initial am ales 2 portii de ostropel, dar apoi am renuntat la una in favoarea acestei tigai. Fiind "Tigaia bucatarasului cel dibaci" am zis ca nu trebuie sa o ratez. Un fel de specialitatea casei, nu? Portia mare (carne de pui, vita, muschi de porc, ciuperci, ceapa, trase la tigaie), dar nu pe gustul meu. Salvata oarecum de gustul bun al muraturilor (sint sigur ca erau facute in casa).

Ciulama cu mamaliguta (alegerea bunicii): 10 lei

"Acceptabila. Am mincat mult mai buna prin alte parti. Gustul ciupercilor foarte pronuntat a lasat impresia ca nu-s foarte bine facute", a fost concluzia bunicii ... 

Tigaie de pui cu mamaliguta: 11 lei (alegerea Ioanei)

Foarte gustoasa. N-a mai ramas nimic in farfurie!

Desertul:

Eu, Iri si Ioana am ales prajitura "Pauza de cafea", 6 lei, sub diverse variante: cu fructe de padure (foto 1), cu alune si portocale (foto 2)si cu fulgi de ciocolata (foto 3) ... Foarte aratoase, bune la gust, chiar se potriveau alaturi de o cafea ...

"Pauza de cafea" cu fructe de padure

"Pauza de cafea" cu alune si portocale confiate

"Pauza de cafea" cu fulgi de ciocolata

"Clatitele bucatarasului cel dibaci" (8 lei) au fost insa vedetele desertului. Clatite taiate fisii, stropite cu sirop de artar, stafide, nuci si seminte de floarea soarelui, cu inghetata de fructe de padure bune de te lingi pe buzeeee!!!

Fetele au baut cite un pahar de vin rosu (4.9 lei paharul), eu o Stella fara alcool (6.9 lei), Matei un fresh proaspat de portocale (8,9 lei), iar Ioana o apa plata (3.9 lei).

Concluzia, un prinz bun, intr-un loc confortabil, servirea a fost buna si in timp ok (nu-mi plac restaurantele in care astepti zeci de minute intre feluri). 

Nu uitati de seminariile culinare de la "Bucatarasul cel dibaci", detaliile le gasiti AICI!

  • 1 Detaliile (adresa, numar de telefon, site, le gasiti in sectiunea de restaurante a siteului nostru (click aici)

Comentarii (13)

17.07.2011, 13:57

19.07.2011, 16:30

16.12.2014, 09:31

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]