Anasonul

Postat de stratulatgeorgiana in Condimente pe 2 Feb 2013, 12:40

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza
Anasonul

Anasonul este o plantă anuală aromatică, erbaceee, putând atinge o înălțime de 60 - 80 cm. Perioada de înflorire este iunie - septembrie. Frunzele sunt puține și rare. Florile mici și albe sunt produse în umbele dense. Fructele sunt mici și verzui, și pot fi culese de la sfârșitul lui august până la sfârșitul lui septembrie.

Anasonul are numeroase proprietati, din care amintim: tonic, antispasmodic, diuretic, aperitiv, vermifug, emenagog, galactogen. El este indicat in astenie, reumatism, migrena, ameteala, tuse (astm, tuse convulsiva), voma psihogena, dureri gastrice, digestii lente, flatulenta, spasme intestinale, menstre insuficiente si dureroase.

Anasonul, ca plantă medicinală, are multe proprietăți, multe dintre care sunt neconfirmate:

  • Se folosește la tratarea anumitor afecțiuni digestive ( în special ale intestinului) și respiratorii;
  • Afecțiuni ale căilor urinare;
  • Slab efect laxativ.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]