Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea.
Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare).
Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o...
Se pune varza la calit, in putin ulei si apa.Dupa ce s-a inmuiat bine varza, se adauga muschiuletul, ardeiul, ciupercile si piperul.
Se mai lasa f putin la calit, pt a-si lua fiecare gustul de la fiecare, dupa care se stinge focul si se adauga branza. Se amesteca bine
Se taie foile de...
Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o tigaie incinsa.
Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava (eu am uns tava cu putin...
Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari.
In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei.
Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie.
Dupa ce le-am curatat le...
Pregatim blatul:
Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate).
Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Se...
Saratele cu cascaval
Se pune intr-un castron faina, margarina la temperatura camerei, smantana, 1 ou batut bine, cascavalul, drojdia dizolvata in putina apa si sarea. Se amesteca toate ingredientele pana rezulta un aluat potrivit (sa nu fie tare). Se lasa la dospit jumatate de ora, dupa care se intinde cate o...
Pachetele cu de toate
Se pune varza la calit, in putin ulei si apa.Dupa ce s-a inmuiat bine varza, se adauga muschiuletul, ardeiul, ciupercile si piperul. Se mai lasa f putin la calit, pt a-si lua fiecare gustul de la fiecare, dupa care se stinge focul si se adauga branza. Se amesteca bine Se taie foile de...
Tortilla Chips (home made)
Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios.Se imparte in bile mai mici si se formeaza foi subtiri. Se taie triunghiuri (sau ce model doriti) si se prajesc in in ulei intr-o tigaie incinsa. Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se aseaza intr-o tava (eu am uns tava cu putin...
Oua umplute
Se pun cele 6 oua la fiert cam 20 de minute. Trebuie sa fiarba tari. In timp ce fierb ouale, facem maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si 100 gr ulei. Dupa ce au fiert ouale, le punem in apa rece ca sa se raceasca bine, apoi le curatam de coaja cu atentie. Dupa ce le-am curatat le...
Tarta cu dovlecei si branza sarata
Pregatim blatul: Intr-un castron se framanta untul cu faina, sarea si galbenusul pana se formeaza un aluat (nu trebuie framantat mult, doar cat sa se incorporeze toate). Se formeaza o bila si se baga la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Se...