publicat la 16.06.2013
publicat la 16.06.2013
publicat la 16.06.2013
O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu alune caramelizate
Pentru blat am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul si apoi galbenusurile unul cate unul mixat in continuare. In final am adaugat alunele macinate si faina si am amestecat cu grija pentru a obtine o compozitie aerata. Am copt blatul la 170 grade Celsius pana cand a trecut proba cu...
Sandwich picant cu omleta
Painea de secara am prajit-o. Din 1 ou am pregatit o omleta. Pe felia de paine prajita am asezat omleta pliata. Am adaugat o felie de cascaval peste omleta. Sunca am prajit-o putin in ulei de masline, apoi am asezat-o peste cascaval si in final am presarat ardeiul iute taiat bucatele mici.
Sandwich Mickey
Doua dintre feliile de paine le-am uns cu crema Ceva Fin. Am adaugat cate o felie de sunca. Am acoperit cu cate o felie de paine. Am obtinut astfel 2 dandwich-uri. Unul dintre sandwich-uri l-am decupat cu ajutorul unei forme circulare de dimensiune ceva mai mare (pentru fata lui Mickey). Din...
Sandwich cu vinete, cascaval si sunca
Vanata bine spalata, am taiat-o rondele si am presarat putina sare pe fiecare felie. Am lasat vinetele 30 de minute, apoi le-am prajit pe ambele parti. Chifla taiata in 2 doua jumatati, am stropit-o cu putin ulei de masline, am presarat busuioc maruntit si putin cascaval ras. Am introdus...
Sandwich cu Ceva fin, legume, pastrama si ou
Chifla se taie in jumatate pe orizontala, as uns o felie cu crema Ceva fin si am adaugat feliute de gogosar. Am adaugat o felie de pastrama. Apoi oul fiert feliat si rondele de rosie.
Sandwich cu Miez de lapte
Miezul de lapte l-am taiat pe orizontala si am obtinut 3 felii de branzica. Am trecut feliile de branza prin faina, apoi prin ou batut si le-am prajit pe ambele parti aprox 2 minute. Chifla am taiat-o pe orizontala si am obtinut 2 felii. Am uns feliile de paine cu mustar apoi pe una dintre ele am...
Paine dulce cu piersici si migdale
Intr-un castron am pus faina, iar la mijlocul acesteia am facut o adancitura in care am adaugat drojdia maruntia, fructoa si apa calduta. Am lasat 15 minute la loc cald. Am adaugat treptat la compozitia de mai sus oul batut, apoi untul topit, piure-ul de piersica si in final migdalele...
Galuste cu piersici
Cartofii i-am zdrobit cu furculita. Am pus la fiert o cratita cu apa in care urma sa fierb galustele. Am adaugat untul taiat feliute, oul, sarea, fructoza si am amestecat compozitia. In final am adaugat 160 gr faina si am obtinut un aluat destul de moale, pe care l-am pus pe planul de lucru...
Grisine
Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa...
Rol cu scortisoara
Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat 15 minute. Am adaugat treptat restul de apa calduta si uleiul si am framantat un aluat destul de...
File de curcan cu dovlecel si rosie
Pieptul de curcan l-am prajit fara ulei in tigaie. Dovlecelul curatat de coaja l-am taiat in felii lungi. Am prajit in putin ulei de masline feliile de dovlecel si felii de rosii. Pe o farfurie am asezat 2 felii de dovlecel,una in continuarea celeilalte. Am pus la mijlocul feliei de...
Tort cu migdale, vanilie si fructe
Pentru bezea am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul brun mixand pana la dizolvarea acestuia. La final am adaugat cream tartar-ul si apoi migdalele macinate. Am pus in cuptor la 100 grade Celsius. Am scos bezeaua din cuptor cand marginile au inceput sa...
Paine cu seminte si rozmarin
Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si la nijlocul acesteia am facut o gropita in care am pus drojdia maruntita. Peste drojdie am adaugat fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat drojdia cam 10-15 minuta pana cand au aparut basicute la suprafata acesteia. Restul de apa...
Dulceata de afine
Afinele le-am pus intr-un vas ceramic si am adaugat fructoza. Am amestecat afinele si fructoza si le-am lasat 3-4 ore pentru a se forma un sirop. Am adaugat boabele de tonka si putin cardamon si am introdus vasul in cuptor la 200 grade Celsius. Am lasat sa fiarba aprox 2 ore, dupa care am...
Clatite cu vanilie si ciocolata
Pentru clatite am amesetecat foarte bine laptele cu ou, am adaugat apoi semintele de vanilie, fructoza si faina si am mixat bine compozitia. Din aceasta compozitie am facut 3 clatite. Restul de aluat l-am amestecat cu ciocolata topita si am facut inca 3 clatite. Pe o farfurie am asezat...
Chutney de sfecla rosie cu stafide
Sfecla coapta am taiat-o cubulete. Ceapa rosie tocata am calit-o in ulei timp de 1-2 minute. Am adaugat fructoza si stafidele si am lasat inca 1-2 minute sa se caleasca putin. Am adaugat sfecla rosie taiata cubule, otetul si condimentele. Am lasat sa fiarba pana cand s-a evaporat otetul,...
Ciocolata alba cu coacaze
Untul de cacao si untul le-am pus la topit pe baie de aburi. Nu am asteptat sa se topeasca complet untul, am luat de pe foc si am amestecat pana cand s-au topit. Am adaugat laptele praf, cateva picaturi extract de stevia si miezul de la jumatate de vanilie. Am amestecat cu ajutorul telului pana...
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide
Untul l-am topit in cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. L-am amestecat apoi cu zahar brun, fulgi de ovaz si ou. Am amestecat foarte bine si am obtinut o coca moale si lipicioasa. Am adaugat putin extract de vanilie, scortisoara, faina, stafidele si praful de copt. Am modelat...
Rulada cu inghetata capuccino
Pentru pandispan am batut spuma cele 3 albusuri, am adaugat treptat zaharul brun, apoi galbenusurile si in final am pus faina si am amestecat usor. Am copt la 180 de grade Celsius timp de 12 minute. Pentru inghetata am pus galbenusurile, laptele si ciocolata rupta bucati la bain marie si am...
Somon cu sos de coacaze
Somonul l-am taiat felii groase de aprox 2 cm. Deasupra somonului am stors o jumatate de lamaie si am presarat piper, ghimbir si cardamon. Am lasat sa stea 2 ore la rece. Am asezat feliile de somon intr-o tava si le-am pus in cuptor la 200 grade Celsius. Am scos somonul din cuptor cand era...
Prajiturele cu ciocolata
Ciocolata rupta bucatele am topit-o in cuptorul cu microunde impreuna cu uleiul. Am amestecat bine ciocolata pentru a nu ramane bucatele intregi, apoi am adaugat extractul de vanilie, oul si iaurtul rece si am omogenizat compozitia. La final am pus faina si praful de copt si am amestecat...
Tort ciocolatos
Pentru blat am topit in cuptorul cu microunde untul si cele 150 gr ciocolata.Imediat le-am amestecat cu apa fierbinte, Le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat cele 2 oua. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am incorporat in compozitia cu ciocolata. Am turnat compozitia...
Pui cu varza la cuptor
Pe jumatatea de pui am pus bucatele de unt si am presarat mixul lamaie si piper si putin cimbru. Am acoperit tava cu pui cu hartie de copt si am introdus in cuptor la 200 grade Celsius. Dupa 30-35 de minute puiul avea o culoare usor aurie. Varza am taiat-o fideluta si am amestecat-o cu ceapa,...
Prajitura cu fructe si bezea
Untul l-am topit in microunde timp de 30 de secunde, apoi l-am amestecat cu fructoza. Am adaugat galbenusurile si am omogenizat compozitia. Am pus iaurtul si faina impreuna cu praful de copt si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie consistenta. Am copt la 180 de grade...
Prajitura cu branza si merisoare
Pentru coca am amestecat ingredientele enumerate si am obtinut un aluat elastic pe care l-am lasat la rece pana cand am pregatit umplutura. Branza de vaci am amestecat-o cu cele 2 oua, fructoza, coaja de lamaie, vanilie si gris. La final am adaugat merioasoarele deshidratate. Coca am asezat-o...
Tocanita cu vin
Carnea am taiat-o bucatele pe care le-am rumenit in 1 lingura ulei de masline. Cand bucatelele de carne s-au rumenit putin pe toate partile, am adaugat ceapa verde taiata marunt si rosiile cherry intregi. Imediat am adaugat vinul si condimentele si am lasat sa fiarba la foc mic. Cand vinul a...
Clatite cu prune caramelizate
Am amestecat ingredientele pentru coca de clatite si am omogenizat foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Am copt clatitele in tigaie. Am pus zaharul la caramelizat, apoi am adaugat prunele taiate felii. Am amestecat pentru ca prunele sa ajunga in contact cu caramelul si am adaugat...
Dulceata de coacaze rosii
Am presarat fructoza peste coacazele fara codite. Am amestecat bine si am lasat sa stea 2,5-3 ore. Intre timp s-a format o cantitate destul de mare de sirop. Am fiert coacazele impreuna cu boabele de tonka timp de jumatate de ora. Am scos boabele de tonka si am mai fiert aproximativ 1 ora,...
Ciocolata neagra cu migdale si merisoare
Untul de cacao l-am pus impreuna cu untul sa se topeasca pe baie de aburi. Nu am asteptat ca toate bucatile da fie topite, am luat de foc si am amestecat pana cand au fost topite integral toate bucatile de unt de cacao. Ideea e sa nu se incalzeasca prea mult amestecul. Am adaugat cacao si extract...
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)
In oala sub presiune am pus uleiul, ceapa si ardeiul tocat, dovlecelul fara samburi feliat. Am inchis oala si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa 30 de minute am pasat amestecul cu ardei si dovlecel cu ajutorul blender-ului stick. Am adaugat foile de dafin, piperul macinat si boabe. Am pus...