publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Snitele de cartofi
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Se curata si se dau pe razatoarea mare. Sunca se taie cubulete mici iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Intr-un castron se amesteca cartofii cu sunca, cascavalul, faina, ouale, mararul, vegeta, piper, sare dupa gust. Din compozitia...
Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...
Mancare de mazare verde
Ceapa si morcovii se curata, se toaca si se pun la calit in ulei. Se calesc 2-3 minute dupa care se pune putina apa, iar cand fierbe se adauga si ardeiul si se fierbe 10-15 minute. Se pun foile de dafin, boiaua, piper si sare. Se pune mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe...
Cartofi noi cu usturoi
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata usturoiul, se taie marunt si se pune in tava peste cartofi. Se introduce tava in cuptor pana se...
Chiftele de cartofi cu leurda
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja 20-25 minute. Se curata de coaja si se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt si leurda taiata fin. Se pune sare si piper si se amesteca bine. Cu mana umeda, se fac chiftele care se tavalesc prin faina. Intr-o tava unsa cu...
Mancare de spanac
Spanacul se curata si se spala bine, bine frunza cu frunza. Se pune o oala la fiert cu putina sare si cand clocoteste se pune spanacul si se opareste 4-5 minute. Se scoate si se pune la scurs. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se...
Cartofi unguresti
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se lasa sa se raceasca, se curata si de taie cuburi. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, se presara sare, piper si boia si se caleste 3-4 minute. Se adauga si cartofii fierti si taiati si...
Evantai de vinete in sos de rosii
Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa. Ceapa se curata si se taie felii subtiri. De la feliile de bacon se scoate soriciul. Cascavalul se taie felii subtiri. Intre feliile de...
Mancare de fasole verde
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei cateva minute. Se toarna putina apa si cand fierbe se pune fasolea verde. Se completeaza cu apa si se fierbe 20-30 minute. Se adauga rosiile maruntite si pasta de tomate si se mai fierbe 5-10 minute. cand este...
Varza acra calita
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt, costita se taie fasii, se pun in ulei si se calesc 4-5 minute. Se adauga varza si se pune apa pana aproape sa acopere varza. Se pune piper, 2-3 foi...
Mancare de cartofi cu carnati
Carnatii se taie felii si se prajesc in putin ulei. Cand sunt prajiti sunt scosi intr-o farfurie. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul ramas de la carnati 2-3 min. Cartofii se curata, se taie cuburi si se pun peste ceapa. Se adauga ardeiul, boiaua, putina sare...