Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora.
Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100...
Framantam ingredientele intr-un vas,formam bilute de marimea preferata si le prajim in ulei incins pana devin aurii. Jumatate am facut dupa reteta de mai sus , in cealalta jumatate am pus piure de cartofi si am mai adaugat faina si un pic de nucsoara rasa. Pot spune ca primele sunt mai ,,strong,,...
Se topeste untul, se adauga faina, se prajeste un pic si se stinge cu laptele
Se adauga sarea si se fierbe pana devine o pasta
Se raceste putin, se adauga galbenusurile, o mana de cas si albusurile spuma
Se toarna in tava unsa (sau cu hartie) si se coace 30-40 min.la 170 grade
Se...
Se bat albusurile,se adauga zaharul(de preferat zahar praf),galbenusurile, coaja de lamaie,bicarbonatul(se poate stinge cu un pic de otet) si faina la urma amestecand usor
Se toarna intr-o tava (unsa sau tapetata cu hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit.Se lasa 15-20...
Se amesteca, intr-un vas, ingredientele pentru aluat(de preferinta cu mana) pana se omogenizeaza (nu trebuie insistat prea mult !), se pune in frigider, acoperit cu folie, vreo 3/4 sau 1 ora. Intre timp curatam merele,le dam prin razatoare(ochiurile mai mari) si le punem la calit cu putin...
Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal
Reteta Placinte cu varza asa cum se prepara in Ardeal Se framanta un aluat putin mai moale ca pentru paine si se lasa la dospit 1 ora. Intre timp se da varza prin gilau,se sareaza(ca sa lase apa),peste vreun sfert de ora se stoarce si se caleste inpreuna cu ceapa taiata marunt in vreo 100...
Boulettes cu branza de burduf
Framantam ingredientele intr-un vas,formam bilute de marimea preferata si le prajim in ulei incins pana devin aurii. Jumatate am facut dupa reteta de mai sus , in cealalta jumatate am pus piure de cartofi si am mai adaugat faina si un pic de nucsoara rasa. Pot spune ca primele sunt mai ,,strong,,...
Rulada cu cas (aperitiv)
Se topeste untul, se adauga faina, se prajeste un pic si se stinge cu laptele Se adauga sarea si se fierbe pana devine o pasta Se raceste putin, se adauga galbenusurile, o mana de cas si albusurile spuma Se toarna in tava unsa (sau cu hartie) si se coace 30-40 min.la 170 grade Se...
Rulada cu gem de caise
Se bat albusurile,se adauga zaharul(de preferat zahar praf),galbenusurile, coaja de lamaie,bicarbonatul(se poate stinge cu un pic de otet) si faina la urma amestecand usor Se toarna intr-o tava (unsa sau tapetata cu hartie de copt) si se pune in cuptorul preincalzit.Se lasa 15-20...
Tarta cu mere si gutui
Se amesteca, intr-un vas, ingredientele pentru aluat(de preferinta cu mana) pana se omogenizeaza (nu trebuie insistat prea mult !), se pune in frigider, acoperit cu folie, vreo 3/4 sau 1 ora. Intre timp curatam merele,le dam prin razatoare(ochiurile mai mari) si le punem la calit cu putin...