![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 03.09.2017
publicat la 27.08.2017
publicat la 23.08.2017
Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi gratinati - Philips Multicooker
Curatam cartofii si ii taiem in cuburi mici. Ii asezam in vasul multicooker-ului cu 2-3 linguri cu ulei si setam din MENU functia/programul FRY pentru 20 de minute. Pornim programul din butonul START. Amestecam ocazional, iar in ultimele 5 minute adaugam bacon-ul, patrunjelul si ceapa verde...
Ciuperci prajite - Philips Multicooker
Curatam ciupercile, le spalam bine si le taiem in cuburi mici. Punem cele 2 linguri cu unt in vasul multicooker-ului si din MENU selectam functia FRY pentru 30 de minute. Lasam untul sa se topeasca, adaugam ciupercile si inchidem capacul. Amestecam ocazional. Intre timp feliem/tocam ardeii,...
Placinta cu mere - Philips Multicooker
Incepem prin a coace nucile pentru a le conferi un gust mai placut. Astfel, setam functia BAKE la o temperatura de 150 grade si un timp de coacere de 20 de minute. Cat se coc nucile, pregatim aluatul. Cernem faina, formam o adancitura, punem drojdia sfaramata si peste aceasta cele 2-3 linguri...
Spaghete Carbonara - Philips Multicooker
Tocam ceapa marunt, pisam cateii de usturoi si impreuna cu baconul le punem la calit (in vasul interior al multicooker-ului) impreuna cu uleiul de masline. Alegem din MENU functia FRY si setam din COOKING TIME, timpul pentru 10 minute. Il punem in functiune din butonul START. Amestecam din...
Dulceata de Gutui - Philips Multicooker
Spalam bine gutuile, le curatam de puf si le taiem in cuburi mici. Le punem apoi in vasul aparatului, adaugam apa, zaharul si sucul de lamaie. Inchidem capacul si setam programul de functionare: din MENU alegem functia JAM si setam timpul la 90 de minute cu ajutorul optiunii COOKING TIME....
Chec cu lamaie si stafide - Philips Multicooker
Batem ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina cernuta si praful de copt, amestecam usor si continuam cu uleiul, laptele si apa minerala. Omogenizam si adaugam scortisoara, coaja rasa de lamaie si cea de portocala, sucul de lamaie si stafidele. Uniformizam compozitia si o adaugam in vasul...
Supa de pui cu galuste - Philips Multicooker
Umplem vasul aparatului cu 2l -2,5 l apa plata. Taiem pieptul de pui in cuburi mici si il adaugam in apa. Selectam din MENU functia BOIL si setam timpul pentru 15 minute. Inchidem capacul si pornim aparatul din butonul START. Dupa scurgerea timpului, adaugam legumele tocate marunt si cele 2...
Lapte cu Gris - Philips Multicooker
Turnam laptele in vasul aparatului, adaugam zaharul si alegem din MENU functia STEW pe care o vom seta la 20 de minute. Cu 5 minute inainte de scurgerea timpului adaugam grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Il servim cu un praf de scortisoara presarata deasupra. Pofta...
Omleta cu kaizer si ceapa verde - Philips Multicooker
Asezam in vasul aparatului cubul de unt, feliile de kaizer, ardeiul feliat si ceapa verde taiata marunt. Selectam din MENU functia/programul BOIL si setam timpul de preparare pentru 10 minute. Cand s-a topit untul, iar ceapa verde s-a calit usor, adaugam ouale batute spuma impreuna cu...
Omleta cu ceapa verde
Tocam ceapa si o calim aproximativ 5 minute, in 1-2 lingurite de ulei. Adaugam ouale batute spuma impreuna cu sarea, piperul si chili. Coacem omleta pe ambele parti, oprim focul, adaugam cuburi de cascaval si o lasam acoperita cam 1 minut. O servim calda. Pofta buna! P.S. Ce bune...
Lapte cu gris si galbena gutuie
Taiem gutuia in cubulete mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa. Separat fierbem laptele, il lasam sa dea in clocot si aromam cu scortisoara si coaja de lamaie. Adaugam grisul amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a a nu se arde. Cu 2-3 minute inainte de a opri...
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc
Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul...
Cartofi cu aripioare de pui la cuptor
Rumenim aripioarele, adaugam ardeii feliati, usturoiul si ceapa si le calim pentru 5-10 minute. Asezam totul peste cartofii condimenati din plin cu sare, ardei iute pudra, busuioc si rozmarin si dam tava la cuptor pana ce cartofii sunt bine patrunsi. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva...
Placinta cu mere
Intr-un vas cernem faina, facem o adancitura si adaugam drojdia si cescuta cu apa calda. O lasam la dospit pentru 10 minute, aproximativ, si apoi, cu restul ingredientelor framantam aluatul pe care il vom lasa la crescut intr-un loc ferit de curentii de aer rece. Intre timp,...
Placinta cu dovleac
Am vrut un gust autentic de dovleac, de aceea nu am folosit prea multe adaosuri in compozitia placintei! De fapt am optat doar pentru zahar! Insa, ramane la alegerea voastra! Este deosebit de buna si asa, simpla! Intr-un vas cernem faina impreuna cu sarea (Ca sa nu uitati de ea! Mie mi se...
Ghebe cu usturoi
Spalam foarte bine fiecare ciupercuta in parte. Eu am procedat astfel pentru ca, asa cum spuneam in introducere, sunt foarte fragile si se sfarama imediat. In plus, printre striatii au foarte multe resturi de pamant, ierburi si cine stie ce o mai fi! Dupa ce le-am spalat si clatit de mai multe...
Omleta cu kaizer si cascaval
Intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim kaizerul si ardeii, adaugam branza de oaie si ouale batute spuma impreuna cu condimentele. Coacem omleta pe ambele parti si o scoatem pe un platou cand este gata. Presaram peste aceasta cacaval ras si o asezam parte peste parte. Mai razuim putin...
Supa pentru bebelusi
Curatam legumele si le taiem in cuburi, daca este cazul. Personal, procedez astfel cu cartoful, daca este mare. Le punem la fiert intr-un vas acoperit cu un capac. Cu 5-10 minute inainte de a opri focul adaugam 2-3 picaturi de ulei de masline si verdeturile: spanacul sau broccoli, patrunjelul si...
Ciorba de fasole cu ciolan de porc
Spalam bine fasolea si o punem la fiert, avand grija ca dupa ce da in clocot de cateva ori sa schimbam apa. La 20-30 de minute dupa ce a reinceput fierberea, adaugam ciolanul de porc, spalat bine in prealabil. Intre timp, spalam si curatam legumele, le tocam marunt si le adaugam in...
Pulpe de pui in sos cu busuioc
Rumenim pulpitele/copanelele, adaugam morcovul feliat si ardeii toacati marunt. Cand s-au inabusit usor, presaram condimentele si adaugam vinul alb. Lasam carnea sa fiarba pana este bine patrunsa. Punem bulionul, aromam cu busuioc si usturoi, si lasam sa scada pana sosul format ramane dens....
Varza dulce cu ciolan reteta traditionala
Cum se prepara Varza dulce cu ciolan reteta traditionala Curatam ciolanul de porc si il punem intr-o oala, la rumenit. Adaugam legumele tocate si le lasam pe foc pana devin translucide. Intre timp, taiem varza fideluta. Cand am terminat, o punem peste legume si acoperim oala...
Prajitura de Iaurt cu Mascarpone (...300! ..)
Incepem prin hidratarea gelatinei, timp in care amestecam iaurtul cu smantana, cu mascarpone si cu zaharul, atat cel pudra, cat si cel vanilat. Adaugam esentele, punem si gelatina (topita pe baie de apa) si omogenizam totul. Intr-o forma de chec sau de tort (ori cum doritti voi),...
Fructe cu cereale
Spalam fructele foarte bine, le curatam de coaja si de seminte acolo unde este cazul si le razuim. Adaugam cerealele si scortisoara si omogenizam. Se consuma imediat. Pofta buna celui mic!
Lapte cu gris si para
Punem laptele sa fiarba, la foc mic. Il lasam sa dea in clocot de cateva ori si apoi adaugam para curatata de coaja si taiata in cuburi mici. Dupa 10 minute, suficient cat sa fiarba para, adaugam si grisul, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam praful de scortisoara si...
Platoul "lenesului"
Dupa ce am curatat carnea si am spalat-o, o saram dupa gust si o prajim in vase separate. Pastrama de oaie o frigem pe tava sau daca exista conditii o facem la gratar. Intre timp, curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la copt intr-o tigaie acoperita cu un capac si unsa cu putin ulei. Ii...
Sandwich-ul meu gustos
Taiem ciabatta in jumatate si asezam pe baza acesteia, pe rand, un strat de salata verde, 2-3 felii de cascaval si cateva felii de rosii. Adaugam apoi baconul afumat, un ou, ardeiul capia si ceapa rosie, toate feliate. Saram dupa gust si continuam cu un strat de cascaval, unul de bacon si salata...
Pizza cu somon
Amestecam drojdia cu zaharul pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 10-15 minute. Cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam drojdia dospita si framantam aluatul impreuna cu uleiul si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine...
Pizza cu pui
Amestecam drojdia cu zaharul pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, aproximativ 10-15 minute. Cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam drojdia dospita si framantam aluatul impreuna cu uleiul si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul devine...
Saramura de peste
Curatam pestele, il feliem daca este necesar, il trecem prin faina si il prajim pana devine auriu. Separat taiem legumele in cuburi mici si le punem la fiert (cam 2-3 l de apa). Condimentam cu cimbru, sare si piper dupa gust, adaugam pasta sau sucul de rosii si pestele prajit si lasam saramura...
Pizza cu dovlecei
Drojdia o frecam cu zaharul pana devine lichida. O lasam intr-un loc caldut la dospit, maxim 10 minute. Intre timp, cernem faina si o amestecam cu restul ingredientelor, adaugam si drojdia si framantam aluatul impreuna cu cele 2 linguri cu ulei si turnand cate putin din apa calduta. Cand aluatul...