Carnea se taie cubulețe , se așează în interiorul vasului. Se conectează aparatul Multicooker la sursă de curent, se apasă butonul MENU, se selectează FRY, se setează timpul prin...
Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți, apoi se dau prin făină, să nu fie făină în exces, după care se așează pe o farfurie....
Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...
Se preincalzeste cuptorul la 180grade.
Se spala muschiuletul, se sterge cu prosoape de hartie si se unge cu cimbru, rozmarin, chimen, sare, piper negru macinat si usturoi granulat.
Se toarna uleiul in tigaie si se pune la incins. Se aseaza...
Se pregatesc ingredientele. Untul se pune cu laptele pe foc pana se topeste. Se da deoparte pana la utilizare.
Intr-un vas se pun ouale, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Cu ajutorul mixerului bateti ouale pana ce compozitia se albeste,...
Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute.
Se separa albusurile...
Blat:
Intr-o craticioara, se caramelizeaza 5 linguri zahar, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se racoreasca timp de 5-10 minute.
Se separa...
Aluat tarte:
Intr-un castron, se pun oul, untura, untul, zaharul, esenta de rom, sarea, smantana si praful de copt. Se cerne jumatate din cantinatea de faina si se amesteca totul. Se adauga faina...
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se...
Fasolea curatata se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece, peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi o scurgem si o punem la fiert, intr-o oala cu apa - dupa ce apa...
1. Incalziti In prealabil cuptorul la 200°C. Frecati margarina si zaharul cu mixerul electric pana cand obtineti o crema galben pal, pufoasa. Adaugati oul, cerealele Nestlé Fitness,...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se spala carnea de porc, se taie astfel incat sa devina o bucata mare si intinsa si se bate cu ciocanul. Se da cu putina sare si cu condimentele pentru...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.
Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu...
Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata...
Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si...
Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....
Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa.
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu...
Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile...
Spalati ciupercile si indepartati-le coditele. Stergeti palariile ciupercilor cu prosoape de hartie si puneti-le deoparte. Pentru umplutura caliti ceapa pana ce devine translucida si se inmoaie,...
Se amesteca untul la temperatura camerei cu zaharul, pana devine spuma, dupa care se adauga ouale, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat se amesteca iaurtul cu colorantul si cacaoa...
Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa.
Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se...
Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore.
Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform.
Se prajeste intr-o tigaie in ulei de...
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea...
Punem carnea la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe să...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Intai de toate, puneti fructele tropicale din compot intr-o sita la scurs. Pastrati zeama.
Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu sucul de portocale, zaharul, apoi si amidonul. Amestecati...
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o...
Am pregatit intai carnatii la cuptor.
Eu ii pun pe gratarul cuptorului si sub gratar pun o tava cu apa si ii pregatesc asa cam 20 minute la 180 grade.
Varza spalata si scursa am tocat-o si...
1.Pregatim intai blaturile.Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare,pana nu mai cad de pe tel.Galbenusurile se freaca cu uleiul.Se adauga galbenusurile peste...
Pentru astazi am ales
Borș cu rădăcinoase și rasol de vită
Carnea se taie cubulețe , se așează în interiorul vasului. Se conectează aparatul Multicooker la sursă de curent, se apasă butonul MENU, se selectează FRY, se setează timpul prin...
Osso Buco a la Milaneze
Se asezonează bucățile de carne cu sare și piper, pe ambele părți, apoi se dau prin făină, să nu fie făină în exces, după care se așează pe o farfurie....
Prajitura Valurile Dunarii
Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...