BuniMaria

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 26.12.2009

RETETE13
PRIETENI43
Retete

Rulada cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Ciupercile si ceapa se curata,spala,si se toaca marunt. Punem la calit ceapa cu o lingura ulei. Cand devine sticloasa adaugam ciupercile si le calim pana scade zeama lasata. Stingem focul,saram,piperam si adaugam verdeata si ardeiul rosu tocat marunt. Foile de placinta se ung cu untul...

Drob din organe de iepure de casa

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Punem la fiert organele impreuna cu foaia de dafin. Cupa ce s-au fiert le lasam sa se raceasca. Ceapa o tocam marunt si o inabusim in putina apa. Cand organele s-au racit le dam prin masina de tocat. Intr-un vas amestecam organele tocate,ceapa ,usturoiul pisat ,cele doua oua,sare...

Tort cu crema de bezea cu aroma de trandafir

In Torturi la 3 Ian 2015

Blatul Mixam ouale cu zaharul pana la topirea zaharului. Scoatem telurile si adaugam faina si zaharul vanilat,amestecand usor cu o lingura. Tapetam o forma cu hartie de copt ,turnam compozitia in cratita si dam la cuptorul incins. Este copt cand se rumeneste feumos,dar cel mai sigur...

Salata de legume cu maioneza

In Salate la 3 Ian 2015

Cartofii,morcovul,telina,pastarnacul se curata, spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb radacinoasele punem si un ou la fiert. Castravetii se spala si se toaca in cuburi mici. Gogosarul se curata de cotor si seminte ,se toaca marunt. Gogosarul si castravetii dupa ce...

Tarta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Aluatul se lasa la dezghetat. Luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Umplutura: Ceapa curatata,spalata ,taiata marunt se caleste in ulei. Peste ceapa se uga spanacul dezghetat calindu-se in continuare pana cand scade zeama lasata de spanac. Lasam la racit,adaugam branza...

Tarta cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2010

Pregatim intai blatul: intr-un vas se amesteca smantana cu oul,apoi se adauga faina, cat sa se obtina un aluat mai moale. Umplutura :ciupercile  tocate se calesc in putin unt ,adaugandu-se sare si piper.Ficateii fe fierb ,se taie cubulete mici,iar cascavalulse da prin razatoare....

Prajitura cu gratii

In Dulciuri la 25 Mai 2010

Se pregateste intai aluatul :Se freaca zaharul cu margarina cu un ou intreg si un galbenus,se adauga faina, sarea ,coaja de lamaie.Se framanta bine aluatul si se da  la rece o ora Crema :se freaca cele 4 galbenusuri cu 200g zahar pudra, seadauga 200gnuci macinate,zeama de la o lamaie,...

Prajitura cu nes

In Prajituri la 25 Mai 2010

Se pregateste intai foaia :se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace...

Cozonac

In Dulciuri la 30 Dec 2009

      Se cerne faina in vasul de framantat,se face maiaua:2linguri de faina se oparesc cu 50ml.lapte fierbinte intr-un vas,Se amesteca bine laptele cu faina sa rezulte o pasta moale,se lasa la racit,apoi se adauga drojdia si se amesteca bine,se acopera si se lasa la cald...

Mancare rece

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2009

               Se spala carnea,se portioneaza ca pentru friptura,si se pune intr-o cratita de 3-4l in care se adauga putin ulei. Ceapa se curata,se taie pestisori ,se pune la fiert ,iar dupa cateva clocote ,se strecoara si...

Prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 28 Dec 2009

               Se fac foile: se amesteca ingredientele pentru foi, amoniacul se dizolva cu o lingura de otet, se framanta bine aluatul. din care se coc 3-4 foi pe dosul tavii.       crema: Se freaca...

Ciorba de porc cu zeama de varza

In Ciorbe la 27 Dec 2009

Ingredientele sint pentru 5 litri de ciorba! Se spala carnea, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 7-8 litri (se pun 5 litri de apa in aceasta oala). Se da un clocot si se arunca apa. Se pune din nou la fiert si se spumuieste (in momentul in care fierbe se formeaza o spuma care...

Omuleti de zapada

In Aperitive / Garnituri la 27 Dec 2009

Se fierb ouale tari. Se taie la la baza si se scoate galbenusul. Se mixeaza umplutura din ingredientele de mai sus, apoi se pune aceasta in locul galbenusului. Se taie ouale in partea ascutita pentru a se face capul omuletului de zapada. Se pun ochii din masline, nasul din gogosar rosu si...

Afisate 1 - 13 din 13 retete    

Postari recente

publicat la 03.01.2015

Rulada cu ciuperci

publicat la 03.01.2015

Drob din organe de iepure de casa

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]