publicat la 31.01.2025
publicat la 31.01.2025
publicat la 31.01.2025
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară
Cum se prepara aceste Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară: Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, pune albușurile și un praf de sare. Mixează-le bine până se albesc și capătă...
Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi
Cum se prepara Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi: Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Pune făina într-un bol, adaugă drojdia și amestecă ușor. Adaugă sare, zahăr, apa călduță, un ou și câteva linguri de ulei....
Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare
Cum se prepara Ciorba de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare: Curăță și spală legumele. Toacă ceapa și morcovul, apoi pune-le într-o cratiță la călit în puțin ulei de floarea soarelui. Taie țelina și...
Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă
Cum se prepara Rulada cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Într-un bol, sparge cele 5 ouă. Pune un praf de sare, zahărul tos și...
Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion
Cum se prepara acest Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion: Toacă mărunt usturoiul și pune-l într-un bol. Adaugă puțină sare, piper, sos de soia, sucul de portocale, zahărul brun. Amestecă bine toate ingredientele, apoi rade puțină...
Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat
Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat: Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece, adaugă un praf de sare și fierbe-le timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Lasă-le apoi să se răcească...
Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid
Cum se prepara aceste Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune untul, un praf de sare și zahărul. Mixează bine până devine cremos untul, apoi încorporează un ou și esența de vanilie...
Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă
Cum se prepara aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune făina, un praf de sare și untul la temperatura camerei. Amestecă până obții un aluat fărâmicios....
Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă
Cum se prepara aceste Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune untul, zahărul și esență de vanilie. Mixează bine toate ingredientele, apoi încorporează și cele două...
Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă
Cum se prepara Salata de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă: Scurge bine ciupercile de zeamă, apoi toacă-le mărunt, după gust. Presează usturoiul și un praf de sare într-un mojar, să iasă foarte mărunt. Pune ciupercile într-un castron, adaugă...
Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată
Cum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată: Rețeta de aluat o găsești AICI . Mărunțește miezul de nucă. Pune aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte puțin ulei și întinde-l în strat egal, în...
Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători
Cum se prepara Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători: Tapetează cu hârtie de copt o tavă în mijlocul căreia poți pune un inel din inox. Încălzește laptele împreună cu uleiul, zahărul și sarea. ...
Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători
Cum se prepara acest Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători: Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Așază prima foaie de aluat foietaj în tavă. Pune crema de ciocolată și...
Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători
Cum se prepara acest Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători Pregătește aluatul după rețeta de aici . După ce a crescut suficient, scoate aluatul pe un blat de lucru uns cu foarte puțin ulei și împarte-l în două părți egale....
Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători
Cum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători: Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi scoate-le și lasă-le la răcit. Pune carnea la fiert în apă rece, cu sare și spumează ori de...
Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase
Cum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase: Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă...
Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios
Cum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios: Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm. Preîncălzește cuptorul la 160 grade C. Într-un bol, pune untul la temperatura camerei, un praf de sare și zahărul....
Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată
Cum se prepara Rulada de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată: Crestează carnea până la margine, dar fără să o tai de tot, astfel încât să obții o foaie uniformă, potrivită pentru a fi rulată. Condimenteaz-o cu sare, piper,...
Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect
Cum se prepara acest Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect Prepară aluatul de pizza după rețeta de aici . Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Taie cașcavalul în bucățele. Modelează aluatul sub formă de rulou și...
Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători
Cum se prepara acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători: Încălzește ușor laptele într-o cratiță. Separat, într-un bol mic, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și...
Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase
Cum se prepara Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase: Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Așază câte o linguriță de nutella, formând 10 grămăjoare, apoi pune tava la congelator pentru a se întări. Într-un bol, pune untul,...
Turtă dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor
Cum se prepara Turta dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor: Într-o cratiță mică, pune la încălzit laptele, mierea, untul și zahărul brun. Lasă pe foc până se topesc ingredientele. Într-un vas, pune făina, adaugă praful de copt, condimentele,...
Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă
Cum se prepara acesti Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă: Într-un bol, pune untul tăiat cuburi, făina, un praf de sare. Frământă până obții un aluat nisipos, apoi adaugă brânza rasă, un gălbenuș de...
Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas
Cum se prepara acest Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas: Încălzește ușor laptele într-o cratiță. Separat, într-un bol mic, pune drojdia uscată, 2 linguri de lapte călduț și o linguriță de zahăr. Amestecă puțin și lasă...
Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători
Cum se prepara acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători: Crestează ciolanul și pune-l într-o tavă de copt. Stropește-l cu puțin ulei, apoi condimentează-l pe toate părțile cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, cimbru uscat....
Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce
Cum se prepara Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce: Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Încălzește laptele într-o crăticioară, adaugă untul și puțin zahăr, esențele și un praf de sare....
Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși
Cum se prepara acesti Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși Într-un bol, pune nutella și oul și mixează foarte bine. Adaugă făina și amestecă până obții un aluat omogen și dens. Modelează bile din aluat și așază-le în tavă de copt tapetată cu...
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Cum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic: Într-un bol mare, pune făina, sarea, apa călduță și 3-4 linguri de ulei. Amestecă bine ingredientele, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l bine până devine omogen și elastic....
Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată
Cum se prepara Maioneza de casă - Rețeta cu reușită garantată Pune gălbenușurile fierte într-un bol adânc și presează-le bine cu o furculiță ca să se fărâmițeze. Adaugă cele două gălbenușuri crude și o linguriță de muștar, sare și amestecă puțin ca...
Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă
Cum se prepara acesti Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă: Spală bine cartofii și lasă-i în coajă. Crestează-i în felii subțiri (aproximativ 3-4 mm) fără să tai până jos, astfel...