publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi rantaliti
Se curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in ulei , cand sunt bine calite se pune boiaua , sarea si piperul , se amesteca bine si la final se...
Paste cu nuca
Punem la fiert pastele in apa cu sare pentru 8 minute. Intre timp macinam nuca si o amestecam cu zahar . Strecuram pastele si le amestecam cu nuca amestecata cu zahar . Sunt delicioase . Pofta buna !!!
Ciorba de cartofi de post
Se pun 4 litri de apa la fiert, intre timp curatam morcovii , ceapa , telina si cartofii. Cand da apa in clocot adaugam ceapa , telina si morcovii si lasam la fiert 20 minute. Spalam frunzele de telina si patrunjel si le tocam. Adaugam cartofii si mai lasam la fiert...
Cartofi la cuptor cu sos de usturoi, patrunjel si ulei de masline
Se curata cartofii , se spala si se crapa in doua , asezam cartofii intr-un vas termorezistent. Intr-un vas punem uleiul de masline , patrunjelul taiat marunt si usturoiul tocat . Blenderuim cele de mai sus si condimentam cu sare si piper dupa gust . Punem sosul peste...
Paste cu usturoi , ciuperci si spanac
Punem apa cu sare la fiert , adaugam pastele si in 8-10 minute vor fi fierte . Le strecuram sub jet de apa rece . Curatam usturoiul si il taiem feliute apoi il sotam in ulei de masline . Strecuram ciupercile si le punem in tigaie peste usturoi si ulei si amestecam ....
Tocanita de ciuperci
Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt. Se curata ceapa , se taie cubulete si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile si amestecam . Amestecam faina cu apa si punem peste ciupercute . Lasam sa fiarba amestecand din cand in cand . La final punem...
Orez cu ciuperci de post
Spalam orezul si il punem la inflorit in apa rece . Intre timp curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete . In uleiul incis calim zarzavatul , adaugam ciupercile , boiaua , ketchupul si orezul inflorit . Amestecam si punem apa rece cat sa acopere...
Tocanita de rosii de post
Se curata ceapa , se taie marunt si se caleste in ulei pana cand devine sticloasa. Adaugam boiaua , faina si ketchupul amestecand . Se stinge sosul cu sucul de rosii . Punem o lingurita de zahar , sare si piper dupa gust . Se serveste cu paine proaspata sau paste . Pofta buna !!!...
Ciorba de fasole boabe , de post
Punem fasolea la innmuiat cu o seara inainte sa o gatim . Intr-o oala de 6 litri punem apa si fasolea la fiert . Curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete si punem in oala cu fasole . Cand este fiert zarzavatul punem sucul de rosii , cimbrul , mararul , sare...
Iahnie de fasole
Punem uleiul la incins. Taiem legumele cubulete. In uleiul incins adaugam ceapa si usturoiul taiate, amestecand pana devin sticloase. Pe urma punem ardeii si ketceapul si-i lasam pana isi lasa zeama, dupa care adaugam conserva de fasole. Punem o cana de apa calda si...