Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure.
Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii.
Continuam,...
Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.
Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline cu sucul si coaja rasa de la trei lamai, sare, usturoiul curatat si taiat in doua si jumatate din...
Pregatim ingredientele:
Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie.
Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam.
Ardeiul il spalam si il feliem...
Pestele il prajim in putin ulei pana se rumeneste frumos pe ambele parti .
Cand este gata il scoatem pe o farfurie si acoperim .
Separat punem intr-o tigaie antiaderenta ceapa si o calim impreuna cu mazarea si morcovii .
Potrivim de sare si piper si amestecam cu grija .
Eu...
Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici .
Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam...
Punem orezul la fiert in apa cu sare.La 2 cani cu orez am folosit aceeasi cantitate de apa.De preferinta sa folositi un tip de orez special pentru salate.Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand orezul a fiert il trecem sub un jet de apa rece pentru a opri...
Punem la fiert 500 ml apa in care dizolvam cubul Maggi cu gust de legume.
Punem putin ulei intr-o tigaie.Cand uleiul ese incins punem usturoiul curatat de coaja si lasat intreg pentru 1-2 minute( cat sa ia uleiul gustul usturoiului),dupa care aruncam usturoiul.
Dovlecelul...
Scoateti foietajul din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei .
Ceapa o tocam cat mai marunt si o calim in putin ulei de masline.Adaugam tonul si porumbul dulce .LAsam sa se caleasca impreuna amestecand de cand in cand cu o lingura de lemn.
Intindem foaia de foietaj si o impartim...
Mediile se curata foarte bine cu ajutorul unui burete de sirma sub jet de apa rece.Se rupe '' barba'' cu grija.
Intr-o tigaie punem un pahar cu apa si midiile.Cand acestea s-au deschis,se scot din tigaie.Apa se arunca.
Cele care nu s-au deschis , se arunca deoarece nu sunt bune.
Punem in...
Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il amestecam cu tonul scurs de ulei,bucatile de ansoa,citeva capere.
Se amesteca totul cu o lingura de lemn ,pina devine o compozitie cremoasa.
Se adauga apoi sucul de la jumatate de lamaie si amesteca.
Se orneaza dupa placere.
Eu am...
Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt. Se calesc ptr 5 minute in 4 linguri ulei. Se adauga tonul maruntit si se lasa inca 2-3 minute, amestecind mereu. Se toarna jumatate pahar vin ,se lasa sa se evapore apoi se adauga bulionul, sare, piper si se lasa la foc mediu ptr 10 minute.
Intre timp...
Chiftele de ton
Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii ca pentru piure. Adaugam galbenusul de ou si amestecam impreuna cu cartofii. Continuam,...
Macrou cu lamaie
Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece. Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline cu sucul si coaja rasa de la trei lamai, sare, usturoiul curatat si taiat in doua si jumatate din...
Shaorma cu ton
Pregatim ingredientele: Salata o spalam sub jet de apa rece, o uscam cu ajutorul unui prosop de hartie. Intr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva impreuna cu porumbul dulce scurs de apa din conserva. Presaram putina sare si amestecam. Ardeiul il spalam si il feliem...
Merluciu cu mazare si morcovi baby
Pestele il prajim in putin ulei pana se rumeneste frumos pe ambele parti . Cand este gata il scoatem pe o farfurie si acoperim . Separat punem intr-o tigaie antiaderenta ceapa si o calim impreuna cu mazarea si morcovii . Potrivim de sare si piper si amestecam cu grija . Eu...
Merluciu cu legume si sos de rosii
Incepem prin a prepara sosul spaland rosiile , indepartand coaja si taind pulpa in cuburi mici . Intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri ulei de masline si calim usturoiul curatat.Adaugam pulpa si sucul rosiilor,sare,piper,zahar, salvie si rozmarin si lasam sa fiarba la foc mic .Amestecam...
Salata de orez cu legume si ton
Punem orezul la fiert in apa cu sare.La 2 cani cu orez am folosit aceeasi cantitate de apa.De preferinta sa folositi un tip de orez special pentru salate.Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand orezul a fiert il trecem sub un jet de apa rece pentru a opri...
Orez cu ton si legume
Punem la fiert 500 ml apa in care dizolvam cubul Maggi cu gust de legume. Punem putin ulei intr-o tigaie.Cand uleiul ese incins punem usturoiul curatat de coaja si lasat intreg pentru 1-2 minute( cat sa ia uleiul gustul usturoiului),dupa care aruncam usturoiul. Dovlecelul...
Foietaj cu ton
Scoateti foietajul din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei . Ceapa o tocam cat mai marunt si o calim in putin ulei de masline.Adaugam tonul si porumbul dulce .LAsam sa se caleasca impreuna amestecand de cand in cand cu o lingura de lemn. Intindem foaia de foietaj si o impartim...
Midii cu patrunjel
Mediile se curata foarte bine cu ajutorul unui burete de sirma sub jet de apa rece.Se rupe '' barba'' cu grija. Intr-o tigaie punem un pahar cu apa si midiile.Cand acestea s-au deschis,se scot din tigaie.Apa se arunca. Cele care nu s-au deschis , se arunca deoarece nu sunt bune. Punem in...
Spuma de ton
Intr-un bol punem untul la temperatura camerei si il amestecam cu tonul scurs de ulei,bucatile de ansoa,citeva capere. Se amesteca totul cu o lingura de lemn ,pina devine o compozitie cremoasa. Se adauga apoi sucul de la jumatate de lamaie si amesteca. Se orneaza dupa placere. Eu am...
Orez cu ton
Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt. Se calesc ptr 5 minute in 4 linguri ulei. Se adauga tonul maruntit si se lasa inca 2-3 minute, amestecind mereu. Se toarna jumatate pahar vin ,se lasa sa se evapore apoi se adauga bulionul, sare, piper si se lasa la foc mediu ptr 10 minute. Intre timp...