publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de miel la cuptor
Se taie carnea de miel ca pt friptura ,se presara sare,piper. intr o tava ulei se aseaza bucatile de carne se pune o cana de apa si una de vin alb si se da la cuptor .se intoarce o data carnea si se mai lasa pana este gata.
tocanita de pui
Se spala carnea de pui.Intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt,se adauga ardeiul gras sau pasta de ardei ,se adauga carnea de pui si se lasa sa se caleasca.Se pune un pic de boia de ardei si se pune apa sa acopere carnea .Se lasa sa fiarba .cand carnea e fiarta se face o ingroseala...
Friptura de porc cu usturoi si cartofi la cuptor
Se taie carnea de porc in bucati si se pune in punga,se adauga cartofii curatati si taiati in 4 se adauga condimentele din punga knorr se leaga si se pune punga intr o tava ,se face niste gauri cu o scobitoare deasupra si se da la cuptorul incalzit timp de 70 de min.Cand e gata se scoate din...
Piept de pui pane
se taie pieptul de pui fasii si se condimenteaza .se pregateste pt pane:2 oua se bat cu furculita se adauga faina in ploaie se condimenteaza ,si se face un aluat ca de clatite. Fasiile de pui se dau prin aluat apoi prin susan sau mac si se prajesc in baie de ulei.
Mincare cu creier
se spala creierul in apa rece .se pune la calit ceapa taiata solzisori,si se lasa sa se rumeneasca,cand e sticloasa se adauga creierul si se amesteca pana se prajeste si el.se adauga sare ,piper si un pic de boia la sfarsit si gata.