Postat de Ina in Bucataras in oras pe 9 Feb 2012 | 4109 vizualizari
Bine de stiut!
eu am noroc ca soacra mea a cumparat feliator asa ca am noroc si pot sa-l curat si sa-l dezinfectez de cate ori il folosesc!!!!
Da, in mare este adevarat, insa hai sa nu pornim iar o isterie. Da, nu curata nimeni in fata ta aparatul dar sunt sigur ca magazinele care se respecta curata acel feliator in programul normal zilnic si obligatoriu de curatenie, astfel incat sa fie curat a doua zi.
Ce vreau sa spun: nu inseamna ca daca tu, ca si client, nu vezi cu ochii tai cum se curata aparatul, atunci asta inseamna ca acel aparat nu e niciodata curatat, cum se zice in text.
Nici un client din restaurantul nostru nu vede cum spalam pe jos, cum spalam cutitele si furculitele, etc, etc, insa ele sunt curatate in mod constant.
Absolut de acord ca in unele locuri se neglizeaza curatarea aparatului de feliat, 100% de acord. Dar sa nu generalizam, cred ca sunt si oameni onesti pe lumea asta .
Cred ca daca nu esti sigur poti cere sa nu ti se felieze, macar atat cred ca mai putem face si noi acasa, cu propriile maini, in era tehnologiei .
de acord cu Cristi
De acord cu tine, Cristi In parte.
Prin natura meseriei mele vad aproape zilnic multe situatii care nu-s ok si care m-au facut sa postez acest mail sub forma de articol.
Nu este o generalizare, este doar o recomandare. Citind aceste randuri poate vom fi un pic mai atenti cand mergem la cumparaturi
buna seara!
va pot asigura ca un magazin care se respecta,are o igiena impecabila inclusiv la aceste feliatoare electrice.Sunt si cazuri rare,in care curatirea acestui aparat, se face la cateva zile sau la sfarsitul
schimbului de lucru.In occident cel putin (nu stiu cum este acum pe la noi)in momentul cand cumperi carne,preparate sau semipreparate din carne,la orice magazin te intreaba cum sa ti-l pregateasca :file,felii groase,felii subtiri,dezosat,sau in cazul pestelui, curatat de solzi si pregatit pentru gratar,cuptor,afumat,dezosat,etc....repet,la orice magazin.Evident ca asta este gratis!In cazul asta la raionul de carne rosie spre ex.,se curata cutitele,satarele si ceea ce-i mai important, butucul din lemn pe care se taie carnea,dupa fiecare client.La raionul cu peste de asemenea,iar la mezeluri si semipreparate din carne, din cand in cand cu un suport special (ceea ce-am vazut eu).Este superficiala facuta curatirea,dar binevenita.Cred ca cineva doreste sa "introduca" bacteriile astea,acum dupa atata amar de timp, in care s-a utilizat si se utilizeaza feliatoarele electrice,la fel cum au "inventat" gripa aviara,porcina,vaca nebuna sau ecoli.
P.s. daca aveti indoieli referitor la masinile de feliat,ceretI totusi vanzatorului sa v-o curate inainte de-a va servi. Va garantez ca n-o sa zica nici malc si se va supune.Si acum citand un prieten bun de-al meu,inspector in alimentatia publica,care spunea asa : "consumatorii nu-si cunosc drepturile,iar cei care le cunosc, le este rusine sa le reclame"!
Ina, chiar, m-ai facut curios, da-mi pe privat, te rog, ce meserie ai . In domeniu deci, oarecum?
Nu generalizam , eu inainte de a cumpara ma uit atent in jur . Daca imi pare ceva ,, suspect '' ocolesc locul .
Acum au aparut si la noi mezeluri si branzeturi feliate ambalate la gramaje mici . Imi pare comod sa cumpar asa pentru ca e mult mai igenic , nu fac risipa si nu in ultimul rand consum mai ,, rationalizat''[ aviz amatorilor de dieta ]