Postat de RODIMUR in Alimente pe 2 Noi 2017 | 4127 vizualizari
In evul mediu cam peste tot era ''saracie'' pana au fost descoperite atat legumele, fructele cat si toate tipurile de carne..... Mi-am amintit ce mi-a placut cel mai mult sa mananc cand am fost la Paris, clar celebra bagheta, nu-mi mai trebuia nimic, poate doar nitica branza imputita....)
Mie-mi plăceau croissantele (care erau mai bune decât la noi, deși erau simple, fără umpluturi) și panini...Și altele, dar nu mai detaliez...Am scris despre ce mâncau parizienii, pentru că mi se pare interesant de știut de la ce nivel au plecat, ca să ajungă astăzi cea mai rafinată bucătărie...Apoi, a redacta astfel de articole despre Franța și civilizația franceză reprezintă pentru mine bucuria de a ține legătura cu limba franceză.
Acum eu zic ca e discutabila treaba cu ' cea mai rafinata'' intotdeauna conteaza gustul si cum gustul nu se discuta, tacem si mancam ce ne place....pe mine nu m-au dat pe spate nici croissantele si nici tartele lor, in schimb branza cu mucegai, imputita cum ii zic eu mi-a placut..... singurele chestii de patiserie care mi-au placut erau acei melci cu stafide...
Când spun "cea mai rafinată", nu mă refer la noi două, sau la alte persoane particulare, ci la opinia internațională, unanimă, a specialiștilor...
Nu mai pot eu de opinia internationala.....ei intre ei chefii, isi ridica-n slavi ....carcotasa ce sa fac......
Putem să cârcotim noi aici până la loc comanda și să spunem că nu ne interesează, sau că nu ne place, opinia noastră nu face, în fața lor și a lumii, nici cât o ceapă degerată.... Ne dăm mari în pătrățica noastră, dar cui îi pasă, sau cine ne va băga în seamă? Doar noi, între noi...
glumeam, ca doar nu ma aude nimeni ce zic.....)
Interesant
Mulțumesc, Dante!