Intr-un bol amestecam fasolele cu frunzele de spanac, rosiile si castravetele pe care le-am taiat inainte.
Condimentam cu sare, stropim cu ulei de masline si stoarcem lamaie dupa gust.
Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori.
Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si...
Incepem prin a pune ciupercile la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa nu foarte marunt si o punem intr-o tigaie la prajit alaturi de cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam rosiile si mai lasam 2 minute pe foc amestecand continuu, dupa care punem...
Pentru cartofii taranesti : Se spala cartofii si se pun la fiert ( in coaja) in apa cu sare. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt si se caleste in uleiul incins.Cartofii fierti se curata de coaja si se piseaza cu furculita(nu trebuie pisati ca la piure), dupa care se pun in ceapa...
Intr-o oala am pus apa,iar cand aceasta a inceput sa clocoteasca am pus ciupercile congelate.Am lasat sa fiarba 15 minute la foc mediu,dupa care le-am scos si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp am inceput sa curat si sa tai legumele : ceapa marunt,rosiile,dovlecelul si ardeiul...
Fasolele se pun la inmuiat cu o seara inainte, apoi se fierb in apa cu sare( schimband apa de 3 ori).
Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline incins, dupa care se rastoarna peste fasolea fiarta si scursa. Usturoiul se zdrobeste si se adauga peste compozitia de fasole si ceapa....
Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii.
Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si...
Salata de fasole alba
Intr-un bol amestecam fasolele cu frunzele de spanac, rosiile si castravetele pe care le-am taiat inainte. Condimentam cu sare, stropim cu ulei de masline si stoarcem lamaie dupa gust.
Ciorba de fasole cu urzici
Am ales fasolele, le-am spalat si le-am pus in apa cu o seara inainte de preparare.A doua zi le-am pus la fiert si cand apa dadea in cateva clocote, schimbam apa.Am procedat asa de trei ori. Ceapa am tocat-o si am calit-o in putin ulei si 3 linguri de apa, apoi am adaugat peste ea bulionul si...
Mamaliga cu ciuperci la cuptor
Incepem prin a pune ciupercile la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa nu foarte marunt si o punem intr-o tigaie la prajit alaturi de cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam rosiile si mai lasam 2 minute pe foc amestecand continuu, dupa care punem...
Snitele de soia pe pat de cartofi taranesti cu varza murata
Pentru cartofii taranesti : Se spala cartofii si se pun la fiert ( in coaja) in apa cu sare. Ceapa se curata,se spala ,se toaca marunt si se caleste in uleiul incins.Cartofii fierti se curata de coaja si se piseaza cu furculita(nu trebuie pisati ca la piure), dupa care se pun in ceapa...
Mancare de mazare cu ciuperci si legume
Intr-o oala am pus apa,iar cand aceasta a inceput sa clocoteasca am pus ciupercile congelate.Am lasat sa fiarba 15 minute la foc mediu,dupa care le-am scos si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp am inceput sa curat si sa tai legumele : ceapa marunt,rosiile,dovlecelul si ardeiul...
Fasole batuta
Fasolele se pun la inmuiat cu o seara inainte, apoi se fierb in apa cu sare( schimband apa de 3 ori). Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline incins, dupa care se rastoarna peste fasolea fiarta si scursa. Usturoiul se zdrobeste si se adauga peste compozitia de fasole si ceapa....
Prajitura de post
Din ulei, bors, zahar, amoniu si faina se framanta un aluat din care se fac 4 foi ce se coc pe dosul tavii. Se fierbe apa cu 5 linguri de zahar,iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul (in ploaie) si se amesteca in asa fel incat compozitia sa se ingroase ca la budinca.Se ia de pe foc si...