Cristi Roman

1

Bucataras
incepator

Timdt

Bucataras din 30.10.2011

RETETE34
PRIETENI117
Articole

Viata mea in restaurant

In Restaurante, la: 3 Apr 2011

Cum-necum se cam fac doua luni de cand lucrez in restaurantul asiatic de care v-am zis prima oara aici (apoi v-am mai povestit ceva aici ). Nu conteaza cifrele, datele, etc – ci conteaza ce-am acumulat in aceasta perioada sau, mai exact, cum vad acum toata aceasta perioada si ce...

Student in bucatarie (3): transarea unei pulpe de vita

In Tehnici, la: 26 Mar 2011

Am asteptat cu interes sesiunea de la scoala legata de canea de vita: de la transarea unei pulpe intregi de vita (cu spate) pana la portionarea diferitelor tipuri de fripturi si apoi prepararea lor . Deobicei aflam doar cu un curs inainte ceea ce vom face data viitoare, asa cum am aflat acum...

Student in bucatarie (2): sosuri celebre si preparate din legume

In Tehnici, la: 18 Mar 2011

Daca in episodul de debut al cursului culinar pe care-l urmez in Dublin am vorbit pe scurt despre legume si supele de baza, astazi m-am gandit sa comasez urmatoarele doua episoade/zile de curs pe care le-am avut – si va voi spune cate ceva despre sosurile de baza din bucataria...

(FINAL - UPDATE 17 APRILIE) Experiment: Cat rezista si cum se comporta in timp un burger de casa?

In Cu de toate, la: 11 Mar 2011

Daca experimente legate de burgerii industriali s-au mai facut, de catre marile ziare, sau chiar pe acest site , in legatura cu ce se intampla cu acestia daca sunt lasati neatinsi o lunga perioada de timp, m-am gandit sa vedem impreuna cum rezista un burger de casa. Si astfel m-am pus pe...

Student in bucatarie (1): introducere in lumea legumelor si a supelor

In Tehnici, la: 9 Mar 2011

La putin timp dupa ce m-am angajat intr-un restaurant din Dublin, indeplinindu-mi, in prima faza, un vis mai vechi si foarte intens, a venit o alta veste: am fost acceptat si inscris la cursurile unui modul culinar de 3 luni, oferit de Dublin Institute of Techology (DIT). Sunt bucuros,...

“New Evolution” – cea mai de succes noua dieta a momentului

In Cu de toate, la: 11 Ian 2011

Stiti ca nu vorbesc foarte des despre diete, fiindca am propria dieta, daca pot spune asa, adica un manunchi de reguli si obisnuinte pe care mi le-am facut de aproape doi ani si care m-au ajutat, in prima faza, sa dau jos in jur de 15 kilograme in 4-5 luni, apoi sa-mi mentin o greutate constanta,...

Cum gatim si ce mancam in 2011

In Cu de toate, la: 31 Dec 2010

Mancarea – lucrul de care ne folosim zilnic, de care avem nevoie obligatoriu, lucrul care e prezent dintotdeauna in vietile noastre si vesnic va fi (lasati departe viitorul SF care vorbeste de alimentatie prin pastile). Mancarea – acest complex de alimente, fapte, gesturi si oameni...

BREAKING NEWS! Explozie de mamaliga si burduf!

In Bucataras hai hui, la: 17 Oct 2010

Dam legatura la Cheile Dambovicioarei, acolo unde intelegem ca se afla in plina desfasurare un eveniment important: Tanti Vasilica prepara bulz de mamaliga si branza de burduf! Da' se poate asa ceva???? Este incredibil, cerem demisia lui Boc si a lui Basescu! EBA e de vina, nu se poate una ca...

Doua mancaruri din sudul Romaniei

In Bucataras hai hui, la: 7 Oct 2010

Doua saptamani la jumatatea / finalul lunii septembrie am fost in Romania, in vacanta. Am mai multe materiale culinare legate de aceasta perioada, insa acum m-am gandit sa va povstesc despre ziua petrecuta la tara la bunica si matusa mea, intr-o comuna din sudul tarii, langa Oltenita, in judetul...

Manusile de curatat legume - utile sau nu?

In Ustensile de bucatarie, la: 7 Sep 2010

Folosesc de vreo luna manusi speciaale de curatat legume: cand le-am vazut intr-un magazin generalist mi-au placut mult si le-am luat. Am fost, si sunt, incantat de ideea de a curata legumele si fructele cu mana, sub jet de apa, decat cu cutitul. Evident, in cazul vegetalelor in care acest lucru...

Afisate 21 - 30 din 42 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]