publicat la 31.03.2016
publicat la 31.03.2016
publicat la 30.03.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Tort de clatite...cu dragoste ❤
*Pentru inceput pregatim crema de ciocolata: *Putem pregati ambele feluri de crema de ciocolata in acelasi timp. Vom folosi doua cratite potrivit de mari. 1.Intr-o cratita punem la topit frisca, esenta si ciocolata neagra. 2.In alta cratita punem frisca, ciocolata cu cappuccino,...
Prajitură cu nucă si mac
*Pentru inceput pregatim blatul asa: 1. Pornim cuptorul sa se incalzeasca. Ne pregatim o tava cam de 33/35 tapetata cu hartie cerata. 2. Cernem intr-un vas faina impreuna cu praful de copt si putina sare. 3. Punem intr-un castron albusurile de ou, adaugam apa si batem totul...
Chifle dulci, moi si pufoase
Dizolvam drojdia in lapte pana se topeste. Intr-un bol combinam toate ingredientele si adaugam si laptele cu drojdia. Amestecam bine aluatul cu un mixer (sau cu mana) la viteza medie pana devine moale si elastic, undeva la 10-15 minute. Impartim aluatul in bucatele potrivit de mari, cam...
Tarte cu crema de ciocolata si cafea
Aluat: 1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora. 2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu...
Cozonac minunat cu cocos si mandarine
Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem sa ne pregatim aluatul: 1.Punem faina cernuta si un praf de sare intr-un castron mare si incapator.Amestecam usor cu un tel. 2.Laptele il punem intr-o craticioara pe foc la...
Tort de ciocolata cu portocale
1. Pornim cuptorul la treapta medie (180 grade). 2.Incepem prin a ne pregati ingredientele.Trebuie sa avem la indemana toate ingredintele pentru blatul de ciocolata inmultite cu 4, deoarece vom avea de pregati 3 foi de blat de ciocolata dreptunghiulare cu dimensiunea de 21 X 31 cm.si 2 foi de...
Bilute cu nuca si lavanda
1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime. 2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte. 3.Biscuitii ii punem intr-un robot de bucatarie si ii maruntim, dar nu foarte fin. 4.Punem ciocolata la topit pe baie de abur si...
Tort ciocolatos de iarna
Incepem sa pregatim din timp crema si decorul asa: Crema din interior: 1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol ,amestecand din cand in cand pana se topeste ciocolata ,dar avem grija sa nu dea in fiert. 2.Cand ciocolata este topita,luam vasul de pe...
Prajitura cu mac si jeleu de ananas
1.Intr-un bol punem galbenusurile si le batem bine cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza. 2.Punem apoi jumatate din cantitatea de zahar si continuam sa batem pana devine totul spuma. 3.Adaugam laptele, macul si zaharul vaniliat amestecand usor. 4.Separat batem albusurile spuma...
Kringel Estonian cu mac
*Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem drojdia si zaharul in laptele caldut, nicidecum fierbinte, si lasam sa stea pana incepe sa se formeze spuma deasupra. 2.Intre timp, punem intr-o craticioara untul la topit, dar avem grija sa nu il infierbantam prea tare, doar cat sa se...
''Crunchy Cake''
Baza de biscuiti: 1.Punem biscuitii intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua si zaharul. 2.Mixam bine, pana totul devine foarte fin. 3.Rasturnam biscuitii intr-un castron si adaugam untul topit. 4.Amestecam foarte bine cu o lingura pana amestecul incepe sa se lege. 5.Rasturnam pe...
Martisorul meu dulce-Kitchen Aid Cake
Incepem sa pregatim intai crema pentru ca trebuie sa stea la rece mai mult timp.Procedam asa: Crema: 1.Intr-o cratita punem la topit frisca si ciocolata.Lasam la foc domol pana se topeste ciocolata amestecand constant,dar avem grija sa nu dea in fiert. 2.Cand este topita...
Tortul toamnei
Mod de preparare: Blatul: 1.Pornim cuptorul la 160 gr grade si ungem cu unt o tava cu diametrul de 22 cm. 2.Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata si untul si o dam la foc mic.Amestecam cafeaua instant in apa si o adaugam la ciocolata.Amestecam usor pana totul se combina si...